Pravila ponašanja

Moderator: Dino

Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 1
Joined: Mon Jan 08, 2018 2:09 pm

Pravila ponašanja

Post by admin » Wed Jan 10, 2018 10:35 pm

U skaldu sa zakonskim rješenjima i principima lijepog ponašanja, molimo sve naše korisnike da se pridržavaju slijedećih pravila od kojih zavisi njihova mogućnost obljavljivanja i komentarisanja sadržaja portala:

1. Ne upotrebljavajte sadržaj ovog web portala za promovisanje ili realizaciju nezakonitnih radnji bilo kakve prirode. U protivnom, bićemo prisiljeni prijaviti takve radnje nadležnim organima.

2. Promovišemo pravo na mišljenje svake indivudue, kao i pravo na slobodno izražavanje, ali strogo osuđujemo govor mržnje ili sadržaje koji odobravaju nasilje nad određenim skupinama, pojedinicma ili institucijama. Svaki sadržaj, komentar ili obavijest koja bude neprimjerenog sadržaja biće uklonjena sa stranice ovog web portala.

3. Ne odobravamo vrijeđanje na nacionalnoj, rasnoj, spolnoj, dobnoj, etničkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

4. Ne pokušavajte uznemiravati, vrijeđati ili zastrašivati korisnike ovog web portala na njegovim stranicama. Isto tako nemojte koristiti sadržaje ovog portala za poticanje ili promociju istog bilo gdje na web-u.

5. Nemojte koristiti neprimjerene korisničke nazive, nemojte poticati na nepoštivanje zakona, propisa, institucija.

6. Nemojte rekamirati proizvode i usluge za koje nemate dozvolu vlasnika ili urednika portala.

7. Nemojte distribuirati, upisivati ili objavljivati osjetljive podatke, brojeve ličnih kartica, tekućih bankovnih računa, slike maloljetne djece i sl. Za ovakve sadržaje portal ne snosi odgovornost i nakon što budu uočeni biće uklonjeni sa stranica portala.

8. Nemojte distribuirati ili objavljivati eksplicitno seksualne sadržaje, video materijale, fotografije i sl. Odredba se odnosi i na pornografski sadržaj i njegov prisustvo na stranicama portala. Ovakvi sadržaji biće uklonjeni sa stranica portala.

9. Za svako kopiranje, prenošenje ili upotrebu izvornog sadržaja portala morate imati dozvolu vlasnika ili urednika.

10. Za sve sumnjive ili nekarakteristične sadržaje i radnje molimo Vas da se obratite na e-mail info@tribe-gc.net . Na isti mail možete pisati Vaše primjedbe i sugestije.


Post Reply